ENERGO - Trafostanice

ENERGO - Trafostanice

osvetľovacie-stĺpy-01

 

 

„SO“ Lámpaoszlopok

Az SO típusú kültéri lámpaoszlopok utcák, utak, parkolók, ipari és városi szabadterek, vagy egyéb objektumok megvilágítására szolgálnak. Használható felsővezetékek megvilágítására is, amelyek légvezetéken keresztül vannak betáplálva. SO centrifugálásos oszlopok kiemelkedő technikai paraméterekkel rendelkeznek, melyek közül a legfontosabbak a következők: kiváló fagyálló tulajdonság, alacsony vízszívó képesség és kiváló mechanikai szilárdság.

 

Oszlop típusa

Csúcshúzás

[kN]

Méretek

Súlya

[kg]

L

dw

dp

d1

d2

[m]

[mm]

SO 9/2,5

2,5

9,0

150

353

240

308

683

SO 10,5/2,5

2,5

10,5

150

353

262

308

855

SO 12/2,5

2,5

12,0

150

375

281

330

1043

Bővebben...

trakcne-stlpy-02

 

 

„ST“ Felsővezetéki oszlopok

Az ST típusú pörgetett betonoszlopok kötött útvonalpályák, mint például vasúti pályák, villamos pályák, trolibuszpályák villamosítására szolgálnak. Az ST típus alsó része acél peremmel van ellátva, amelyben a szerelőnyílások távolsága a felhasznált alapzattól és az adott oszlop funkciójától függően helyezkednek el.

 

Ezen típusú oszlopok csonka kúp formájúak, gyűrűs keresztmetszettel. Az oszlop belsejében tálalható üreg a földelővezeték elhelyezésére szolgál. A földelővezeték oly módon van az oszlop pereméhez rögzítve, ami megnehezíti a leszerelését. A peremen található nyílás a külső földelővezeték bekötését teszi lehetővé. A centrifugálásos gyártási technológiája sima betonfelület és magas tömörségi fok elérését teszi lehetővé, ami egy C45/50 kategóriájú beton esetében nagyon hosszú (akár 50 éves) karbantartás nélküli élettartamot eredményez. Az ST típusú oszlopok gyártása a STN EN 12843: 2008-es szabványnak felel meg és CE jellel vannak ellátva.

Bővebben...

energeticke-stlpy-01

 

 

„E“ Távvezeték oszlopok

Távvezeték oszlopok KÖF vagy KIF villamos áram levegőben történő vezetésére, oszlopos transzformátorállomások tartópilléreként használhatók fel.

 

Az oszlopok tulajdonságai:

  • Nagy mechanikai szilárdság, nedvesség beszivárgása és a repedések elleni magas szintű ellenállás
  • Több mint 30 éves karbantartás nélküli élettartam
  • Esztétikus, sima felület, károsodással szembeni magas ellenállás
  • A nagy mechanikai szilárdság eredményeként lehetséges a tartóoszlopok közti táv nagyobbítása.
  • Egyszerű földbehelyezés
  • Összetett vas konstrukciók helyettesítése egy oszloppal

Bővebben...